Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons allemaal graag verrassen door een lekker bord eten met een goed glas wijn dat daar perfect bij past. Maar hoe weet je welke smaken goed samengaan? En hoe leer je die zaken goed combineren? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner! Wij... Meer
Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons allemaal graag verrassen door een lekker bord eten met een goed glas wijn dat daar perfect bij past. Maar hoe weet je welke smaken goed samengaan? En hoe leer je die zaken goed combineren? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner! Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste wijnstijlen en vertelt waar ze vandaan komen, gidst je langs de meest food-friendly wijndruiven en klassieke wijn- en gerechtcombinaties en vertelt je waarom ze zo goed werken.Voor foodies die net dat stapje verder willen gaan, introduceert ze het rijk van wijnaroma’s en smaakcomponenten bij wijn en gerecht. Want je kan de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kan ook vertrekken van een bepaalde fles, en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen. Kortom: een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn en foodpairing wil begeven.Kristel Balcaen is een Belgische wijnschrijfster, -docente en -consulente met een heleboel titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma, en werd in 2018 verkozen tot Champagne-Ambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herboriste, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier.