Hokkai is sinds 1993 een begrip in Europa op het gebied van de Japanse keuken. Maandelijks voorziet het bedrijf honderden Japanse gezinnen in Europa van typisch Japanse visproducten. Met hun restaurant Hokkai Kitchen laten ze ook Nederlanders kennismaken met deze bijzondere eetcultuur. Dit boe... Meer
Hokkai is sinds 1993 een begrip in Europa op het gebied van de Japanse keuken. Maandelijks voorziet het bedrijf honderden Japanse gezinnen in Europa van typisch Japanse visproducten. Met hun restaurant Hokkai Kitchen laten ze ook Nederlanders kennismaken met deze bijzondere eetcultuur. Dit boek gaat over het voedsel dat elke dag gegeten wordt door miljoenen schoolkinderen, zakenlui, bouwvakkers, politici en huismoeders: het eten uit de Japanse thuiskeuken. Wij Nederlanders hebben vaak het gevoel dat we naar een restaurant moeten om die smaken te kunnen proeven en waarderen omdat we Japanse gerechten niet zelf klaar kúnnen maken. Maar niets is minder waar. Wij willen de Japanse keuken toegankelijk maken. De ingrediënten voor de recepten zijn dus allemaal goed verkrijgbaar, en de benodigdheden heeft iedereen in huis. Tussen de recepten door nemen we je mee op een culinaire ontdekkingstocht langs de hoekstenen van de Japanse eetcultuur.