Herman: “Dit boek draait vooral om de hitte in de keuken, vanaf de leeftijd dat ik doorkreeg wat eten wel en niet moest zijn. Ik ben inmiddels zo’n beetje 50 jaar kok. Het leek me een goed idee om al die jaren door een koksbril te laten zien. Zo krijgt de lezer ook een beeld van de evolutie van d... Meer
Herman: “Dit boek draait vooral om de hitte in de keuken, vanaf de leeftijd dat ik doorkreeg wat eten wel en niet moest zijn. Ik ben inmiddels zo’n beetje 50 jaar kok. Het leek me een goed idee om al die jaren door een koksbril te laten zien. Zo krijgt de lezer ook een beeld van de evolutie van de Nederlandse (restaurant) keuken. Met alle bijbehorende gerechten vanaf de jaren zestig tot nu." Herman kookt terug volgt Herman zijn kookleven aan de hand van een tijdlijn; zijn roerige jeugd leidde tot een veilige plek als puber in een restaurantkeuken. Hij wist direct dat dit leven bij hem paste. Vanaf daar, in de jaren zestig, volgen we Herman tot nu. Iedere periode wordt geschetst aan de hand van anekdotes uit zijn restaurant- en televisietijd, aangevuld met meer dan 40 kenmerkende recepten, van zijn oma's kip tot gerechten van o.a. Formentor, Le Grand-Duc, La Duchesse, De Engel, Las Palmas en Goud.