Champagne & Kaas

We beginnen onze reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken we ... Meer

€29,99
Verkoopprijs
Log in voor het zien van uw inkoopprijs. Heb je geen inloggegevens? Je kunt je kostenloos registreren.

Boekdetails

Samenvatting

We beginnen onze reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken we aan de hand van verschillende thema’s. Vier thema’s vormen de basis: fruitige champagnes, roséchampagnes, champagne met hogere dosage en champagnes van het type ‘blanc de blancs’ of ‘blanc de noirs’. Daarna graven we dieper met vier specifiekere stijlen champagne: champagnes met veel reservewijnen, vintage champagne (millésime), champagnes met houtrijping en luxecuvées. Voor elk thema bespreken we acht champagnes en acht kazen. Het experten panel proeft, slurpt en spuwt. Kritische commentaren volgen. We beschrijven vervolgens de beste combinaties, maar ook de meest controversiële. De lezer kan zo zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van champagne en kaas, en vooral: the match made in heaven.

Titel
Champagne & Kaas

Ondertitel
Bijzondere smaakcombinaties: van rijke blanc de blancs met romige brie tot vintage champagne met comté

Auteur
Tom Ieven
Peter Doomen

Uitgever
BORGERHOFF & LAMBERIGTS
ISBN
9789464778502

Aantal pagina’s
192

Bindwijze
Hardcover

Taal
Dutch
Afmeting
25,2 x 19,5 x 2,5 cm

Gewicht
940gr

Tags
Drinken
Wijn
Borrel